Sfeervolle najaarsshow Mart Visser in eigen huis

altAMSTERDAM – De najaarsshow voor winter 2014 van Mart Visser was deze keer niet in het Hilton Hotel, maar in zijn eigen salon. Dat betekende dat beduidend minder mensen de show tegelijk bezochten wat zorgde voor een aangename persoonlijke sfeer. Zaterdag werden er drie shows gehouden maar ook zondags werd er tot laat inde avond geshowd. Mart Visser: “Ik herinner me die specifieke sfeer, die er altijd in de Max Heijmans salon heerste. Ik dacht: Zo’n sfeertje wil ik ook.”

De najaarscollectie van Mart kenmerkt zich door strakke broeken en strakke rokjes. Daarbij horen mooie gemouleerde korte wijde jassen van warme wol in vloeiende lijnen zijn rijkelijk geplooid. Het mouleren (op een pop met stof alle mogelijkheden uitproberen) is dan ook Marts visitekaartje.

Wijde wollen jasjes zijn er in diverse tinten, zoals onder meer lichtgroen en paars. Diverse tops zijn geplisseerd en ook franje wordt af en toe toegepast. Korte jurkjes zijn aansluitend, onder meer van leer of van suède met een leren pas. Apart is ook een grijs jurkje met zwarte grillige leren biezen, zowel voor als achter. De mannequins dragen veelal hoge laarzen met hoge hakken tot net even onder de knie alsmede lange paardenstaarten met krullen onderin.

Mooi zijn Marts najaarskleuren zoals camel, een leverkleur, bordeaux, cognac en olijfgroen. Voor jonge vrouwen zijn er de strakke broeken met doorlopende tops met daarover een los jasje.

Bij de cocktailkleding zag je onder meer jurken met een lage blote rug en een diep decolleté. Van de avondkleding vermelden wij een bijzonder mooie bruine rok, bestaande uit allemaal geknipte reepjes stof, aangebracht via een laeserbehandeling. En Conny Breukhoven was niet de enige, die die rok helemaal het einde vond. 

Geschreven door: Marga Wiersma