Paul Schulten toont La Nouvelle Garçonne

 

altAMSTERDAM - Wie is toch de Nieuwe Vrouw uit de najaarsshow van couturier Paul Schulten? De bezoekers van zijn coutureshow voor winter 2014 bewonderen een prachtig uitzicht vanuit de 23ste verdieping van het gastvrije Okurahotel over het op speelgoed lijkende Amsterdam. Vol spanning betreden zij de zaal waar de couturier zijn Nieuwe Vrouw zal introduceren...

Volkomen verrast zijn zij als de show begint met twee fantastische verschijningen in het nieuwe mannnepak van stretch. Heel pittig Tailored Knit voor scherp gesneden jasjes op strakke bijna leggingachtige pantalons. “Charlie Chaplin meets Beyoncé”... want juist deze stijl, namelijk de harmonie van de contrasten, inspireert Paul Schulten bij het maken van de Haute Couture Collectie winter 2013-2014.

La Nouvelle Garçonne past in deze tijd want zij is zo cool. Haar kracht en onafhankelijkheid en haar zelfverzekerde schoonheid bracht Paul Schulten ertoe zijn hele collectie te wijden aan deze Nieuwe Vrouw die zich steeds weer met een ijzeren wilskraeht en grote intelligentie 'reset.' Ondanks alles staat zij in haar kracht.

Hij laat haar zien in scherp gesneden strakke jasjes gedragen op strakke bijna leggingachtige pantalons die heel goed passen zowel bij formele events als in meer relaxte tijden. Zij weet als vrouw van deze tijd Wie Zij Is.
De mouwloze jurkjes en pyjamabroeken schiet zij even handig aan wetend dat dit een altijd goed en welverzorgd beeld oplevert.

Verder jasjes met aangesneden driekwart mouw op handgeborduurde plooirokken die je nergens anders zo tegenkomt. Eveneens imponerend zijn blousonachtige jasjes op catsuits of corsetdresses.

Voor de cocktail en de avond zijn de mooiste stoffen in alles overtreffende mooie japonnen, geplisseerd en hand geborduurd in een ballonachtige oriëntaalse vorm. Het prachtige parelgrijs en het dofschitterende bleekgoud siert zeer grote avondjaponnen met wijde rokken onder strakke lijfjes zijn grote klasse.

Soms zijn de japonnen fascinerend hooggesloten of ook aller ogen tot zich trekkend door de met schitterend borduursel en parels gedecoreerde zeer welgevormde corsetten. Er leek geen einde aan het applaus te komen voor deze zeer inspirerende show. 

Extra nieuws over deze coutureshow volgt binnenkort.