Zeemeermin herrees uit verzonken stad

 

altNOORDWIJK aan ZEE - In het Grand Hotel Huis Ter Duin zoemen de auo's af en aan om de vele bezoekers voor de Pavlopetri coutureshow van Ronald Kolk af te leveren. Hoogst benieuwd haast men zich door de statige vertrekken naar de Pickézaal waar het al tamelijk snel vol loopt en de gasten in een bijzondere sfeer zeer gastvrij worden ontvangen...

De dresscode is uiteraard respectvol. Dus black tie en voor de dames cocktail. De najaars en wintershow van de hoofdstedelijke couturier heeft vanavond wel een heel mystiek thema: de verzonken stad Pavlopetri.

Deze Griekse stad ligt volledig onder water ten zuidwesten van de kust van Laconië, in de gemeente in de Peloponnesos. Het is een onderwaterstad die wordt beschouwd als de oudste stad ter wereld. Hij is uniek omdat bijna de gehele topografie inclusief wegen, gebouwen en graven nog intact is!

De archeologische vindplaats heeft een omvang van ongeveer 9.000 vierkante meter en de leeftijd wordt geschat op meer dan 5000 jaar oud. In de jaren '60 werd de stad ontdekt. Verzonken in zee. En toch nog compleet.  
Deze Griekse stad die rond 1000 voor Christus door een aardbeving onder het water is verdwenen werd daarna nooit meer is opgebouwd. Pavlopetri werd in 2009 her- ontdekt door archeologen en als stad op de wereld erfgoed lijst van Unesco in kaart gebracht door Nicholas Flemming.

Ronald Kolk met zijn grote creatieve intuïtie herbeleefde de verdronken werkelijkheid van deze ooit zo schitterende stad die nu verlaten is en overspoeld door schelpen en koralen. Hij voelde hoe de stad aan hem trok. Hij hóórde opnieuw het tevreden lachen van de weefsters en de geluiden van het klossen van de weefgetouwen... Hij zag de kleurrijke stoffen die hier werden gemaakt en het was of hij geroepen werd om opnieuw een show voor hun te maken. Aan hun op te dragen...

Samen met de dansers van de Lucia Marthas Group en Show Productions & Model Bookings - Pro Image Group kwam de ooit zo zonnige en vrolijke stad opnieuw tot leven in zijn nieuwe rijk gevarieerde en stijlvolle najaars- en wintercollectie. Met als gastvrouw Sylvie Schmeitz beleefden de gasten een geweldige avond vol verrassingen.

Niet alleen door de verbijsterend mooie modecreaties maar vooral ook door de droom die de couturier tot werkelijkheid maakte toen hij uit Pavlopetri een onweerstaanbare femme fatale door zijn knappe dansers aan de vergetelheid onttrok. ... Toen hij er uiteindelijk in slaagde de beeldschone zeemeermin uit de beroemde verzonken stad te laten herrijzen en HAAR opnieuw een adembenemende finale liet beleven terwijl ZIJ zich mee liet voeren op een tocht in deze onvergetelijke show.