Couturecollectie Ronald Kolk accentueert charme en draagcomfort

 

altNOORDWIJK aan ZEE - Een grote hoeveelheid internationale vlaggen wapperen de genodigden tegemoet bij de entree van Grand Hotel Huis ter Duin. Daar werd maandag negen september de Haute Coutureshow ‘Pavlopetri’ van Ronald Kolk gehouden. De commercieel directeur van Huis ter Duin heet iedereen welkom in de prachtige Pické zaal.

Ronald heeft dit najaar veel rekening gehouden met het draagcomfort van zijn klanten. Hoewel wij hem kennen als een man met een ongebreidelde fantasie met vooral experimentele kleding laat hij maandag vooral veel draagbare modellen showen, kleding die iedere vrouw zowel overdag als ’s avonds kan dragen zonder extreem op te vallen.

De show start met een aantal korte rokjes boven de knie met altijd dat typische kleine Ronaldsplitje achter met daarbij aansluitende jasjes. Deze worden gecombineerd met gedessineerde blouses met lange mouwen.

Van die gedessineerde stof kunnen vrouwen voor 60 euro ook sjaals kopen na afloop van de show. Ook zijn er mantels met bijpassende korte rokken of strakke jurken, bijvoorbeeld in een tweedstof. Altijd goed om in huis te hebben zijn de zwarte mouwloze strakke jurkjes.

Mooie pakjes komen voorbij. Zelfs met een slangenprint met baret en lange los hangende sjaal passeren zij de revue.

Ook bij de avondkleding zie je goed draagbare modellen, zoals een zwarte broek met wijde pijpen met daarop een top met laag uitgesneden rug, rijk van dessin en nog mooier gemaakt met pailletten. Vaak zie je bij de cocktailkleding zwarte bh’s onder transparante jasjes.

Bij avondjaponnen veel pailletten, zoals bijvoorbeeld bij een felgroen model. Bijzonder is een ivoorkleurige avondcreatie met wijde zwaar zijden rok gedragen onder een luchtige top met lange mouwen bezaaid met ivoorkleurige rozetten en daarin vastgenaaid kleinere zwarte rozetten.

Voorts zijn er diverse heel draagbare avondjaponnen met wijde rokken van moiré zijde in het blauw en oranje bijvoorbeeld, gecombineerd met paillettenjasjes.

Geschreven doorMarga Wiersma