Ronald Kolk kan het niet laten

 

altNOORDWIJK aan ZEE - Ronald kan het natuurlijk toch niet laten diverse opvallende accenten te laten zien. Zo dragen de mannequins rode, blauwe, cyclaam, zwarte of witte fors uitgevoerde lakschoenen, soms met enkelbanden en zelfs met doorlopende banden tot ver over de kuit.

Daar worden altijd huidkleurige kousen bij gedragen. In de show vaak combinaties gedragen onder grote hoeden, maar opvallend waren zijn vooral de haar-accessoires. Daar is met veel bewonderenswaardige creativiteit aan gewerkt.

Na de show kan een ieder niet alleen alle modellen bekijken, maar ook deze vernuftige haarcreaties bewonderen: piepkleine paillettendopjes met krinkelende hoog opstaande ornamenten en heel extreem: van kunsthaar gemaakte superhoge vierkante – noem het maar stellages – bovenop het hoofd.

De avond, die begon met een bijzondere opening, waarbij een acrobate in een op het podium aangebracht klein zwembad de meest ingenieuze toeren uithaalt, eindigt al even spectaculair. Drie dansers van de Lucia Marthas Group dansen gracieus op het podium .

Eén van hen draagt een zeemeermin in zijn armen. Dit heeft alles te maken met de naam van de show: ‘Pavlopetri’, de Griekse stad in de Peloponnesos, die 5000 jaar oud volledig onder water ligt en nog in tact is.

Geschreven door: Marga Wiersma