Topcreaties van hoedenontwerpster Ingeborg Steenhorst

 

altDEN HAAG - Op Prinsjesdag raakten de toeschouwers niet uitgesproken over de feestelijke en sprookjesachtige tocht van het koninklijk paar in de gouden koets en alle glamour daar omheen. Veel bewondering scoorden deze keer ook het Tweedekamerlid Mariette Hamer en staatssecretaris EZ Sharon Dijksma met de originele 'fascinator' hoeden gemaakt door Ingeborg Steenhorst.

De ontwerpen van Ingeborg Steenhorst zijn hoeden of hoofdaccessoires die geheel op iemands persoonlijkheid zijn afgestemd en vooral ook de verdere outfits stijlvol bekronen.

"Ik ben er bijzonder trots op dat ik dit jaar wederom voor Mariette Hamer en Sharon Dijksma een hoed heb mogen vervaardigen. Dat zij speciaal voor mijn werk kiezen vanwege mijn stijl en designer visie vind ik geweldig," reageert zij desgevraagd.

Er werd in Den Haag en ook in andere steden druk beraadslaagd over de hoeden. Veel lof werd ook toegezwaaid aan Marianne Thieme met haar anti-jagershoed.

Maar ook de hoeden van Ingeborg Steenhorst waren de talk of the town. Het is ongelooflijk hoe deze hoedenontwerpster er elke keer weer met haar bekoorlijke ontwerpen in slaagt op dit topniveau de charmes van haar vrouwelijke cliënten zo attractief te accentueren. Dat is goed te zien bij het haarsieraad van Sharon Dijksma bestaande uit een zwarte roos verbonden met aqua-blauwe veren en bloemen. Deze elegante decoratie is in een symetrische positie met het kapsel gepositioneerd.   

Copyright Foto: Cristel Brouwer