Aziz Bekkaoui beantwoordt fashiongevoel wereldsteden

altAMSTERDAM- Als in de komende Mercedes-Benz FashionWeek Aziz Bekkaoui zijn collectie Fall/Winter 2014/15 op donderdag 23 januari presenteert zal er in ieder geval tijdens die week een show van kunst en mode van klasse te zien zijn. Deze internationaal werkende modemaker inspireert graag het publiek met een en rijkdom van ideeën, beelden en emoties. Zijn nieuwe collectie voor dames en heren heet Images rule. Met deze collectie brengt Aziz een eerbetoon aan het fashiongevoel wat je tegenkomt in de grote wereldsteden. Volstrekt verschillende stijlen, vormen en stoffen mogen bij Aziz op een vanzelfsprekende wijze naast elkaar bestaan en zelfs in elkaar opgaan.

Daarvoor moet je verder kunnen denken dan het gevoel voor de nieuwste trends. Daarvoor moet je een gedachtesprong kunnen maken om verleden en heden te overbruggen in een nieuw en fris ontwerp. Een fantastisch alternatief voor wat er is verschoven van vroeger naar nu.

Traditie en experiment kunnen verbinden door kennis van het vak en feeling hebben voor wat mensen overal op deze planeet nu heel graag zouden willen dragen. Beelden voor je zien en kunnen vertalen naar de identiteit van nu die je in de sprankelende diversiteit van de drukke wereldsteden overal op deze planeet tegenkomt.

Voor Aziz Bekkaoui is mode een kunstvorm die je uitnodigt te verbeelden en je fantasie te gebruiken. Hij is betrokken bij verschillende culturen in uiteenlopende contexten. Dat staat als een huis in onze tijd.

Op donderdag 23 januari wordt het: Berlin meets New York; Singapore meets Casablanca... Of Tokyo meets Tel Aviv; Reykjavik meets Bejingen Amsterdam meets Istanbul... Hij verrast ons zeker de mode kunstenaar Aziz Bekkaoui: he is the man...