Strijd om beroemde jurk bij Raffaella Frasca

altROME - Op de ALTA ROMA werd tijdens de Lente en Zomershow voor 2014 Raffaella Frasca door enkele bezoeksters heftig gestreden om deze beroemde jurk. Deze zilverkleurige elegante jurk lijkt onweerstaanbaar te zijn voor bepaalde vrouwen met een zeer luxueuze smaak. Kenmerkend voor de collectie van Raffaella Frasca zijn jurken met uitlopende rokken versierd met details als borduurwerk en asymmetrie. Het concept van deze collectie is niet nieuw maar de manier waarop alles gemaakt is wel. Het totaalbeeld herinnert aan een periode in de vorige eeuw van opkomende vrijheid na een periode van onderdrukking. 

En tijd vol nieuwe energie en verandering van conventionele codes. Alles zou nu anders en veel beter worden. Ook de rijk gedrapeerde jurken van tule en chiffon versierd met borduursels en veren herinneren aan de speelse 50-er jaren.

Contrastrijk zijn witte overhemden gedecoreerd met zwarte organza kanten inzet. Ook terug is de lederen bustier en het lederen vest. Versierd met edelstenen, ivoor en gouden details. Gedragen op een strakke pantalon.

Het totale kleurenbeeld wordt gedomineerd door intens zwart, spierwit, zilver en poederkleurig beige. Het lijkt dan ook of deze show als in een droom voorbij vliegt.