Vrouw als Beeldhouwwerk bij Sabrina Persechino

 

altROME- Ogenschijnlijk laat Sabrina Persechino op de ALTA ROMA een vrouw zien die al haar emoties zorgvuldig verbergt. Als een gedistingeerde verschijning schrijdt zij door zalen en de menigte bewonderaars kijken haar gefascineerd na. Dit is de vrouw die gekleed wordt door couture gevangen in architectonische sfeer.

Zij loopt als een beeldhouwerk voorbij. Je vindt het mooi ... of niet.

Voor de coutureshow in het MAXXI Nationaal Museum van XXI Century Arts wordt Sabrina Persechino vooral geprezen door het wat élitair ingestelde publiek. De inspiratie voor deze couturecollectie is ontleend aan het werk van bekende architecten als Zaha Hadid, Jean Nouvel en Renzo Piano. En deze bouwkundige visie wordt tot in de details doorgevoerd.

Een vrouw in couture van Sabrina Persechino moet als één geheel en zonder gezichtsexpressie poseren en flaneren. Wij zouden zeggen: "Het ontwerp staat als een huis..." Veel kleding heeft hier een metaalglans en de styling met veel rechte harde lijnen is essentieel.

De structuur van gebouwen en de rechtlijnigheid daarvan is doelbewust overgebracht in de modieuze beperking van zijden en satijnen jurken versierd met metalen of kristallen details. Veel voorkomende kleuren zijn wit, rood, groen, blauw en bruin. Het geheel doet enigszins kunstmatig aan hoewel de zorgvuldige detaillering veel goed maakt.

© Foto: Sydney Korsse