Couture Renato Balestra rond de kleurrijke paradijsvogel

 

altROME - Hij is het Italiaanse wonderkind in de modewereld en iedereen op de ALTA ROMA probeert uitgenodigd te worden voor de coutureshow van Renato Balestra. Geboren in Triëst en afkomstig uit een familie met verschillende generaties van architecten en ingenieurs is hij zelf de onverwachte kleurrijke paradijsvogel die ook het thema vormt voor zijn laatste couturecollectie.

Het niet zich houden aan conventies zat er al jong in bij deze couturier die zich aan de traditionele studiekeuze van zijn familie onttrok maar tevens nog jaren lang iedere dag urenlang klassiek piano studeerde. Als hij dan nog tijd overhad begon hij niet onverdienstelijk te schilderen.

Dit laatste talent komt sterk naar voren in zijn stralende en vrolijke couturecollectie voor zomer 2014. Zijn kleurrijke jurken en elegante avondjurken vallen op door de fantasierijke makkelijk gesneden coupe en het gebruik van luchtige vaak semitransparante materialen.

Soms zijn creaties opgebouwd uit laagjes over elkaar in een speels wegvloeiend volume. Zijden pakken met rugdécolleté worden gedragen met rok of broek. Veel exotische kleuren en gekleurde veren en borduursels maken het publiek razend enthousiast.

Wat een grandioze show...