Tim Van Steenbergen

 

altTim Van Steenbergen studeert in 2000 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen ( afdeling mode, textielcreatie en theaterkostuum). Hij specialiseert zich in drapage en couture techniek en werkt als eerste assistent bij Olivier Theyskens.


In 2002 lanceert hij zijn eerste eigen collectie te Parijs en richt zijn bedrijf Mitzlavv bvba op. Ondertussen is hij aan zijn achttiende collectie / defilé toe en verkoopt het label Tim Van Steenbergen in exclusieve designer boetieks over de hele wereld.

Zijn stijl evolueert in geraffineerde puurheid, vrouwelijke elegantie en draagbaarheid. Hij is een meester in de hedendaagse drapage met veel oog voor detail, kwaliteit, traditie en vakmanschap.

Zijn aktieradius is heel breed. Hij creëert juwelen voor Swarovski UK, schoenen voor Novella Italia, outfits voor ‘Barbie’, een jean voor Xfit Lycra, een haute couture jurk voor Le musée des Beaux Arts et de la Dentelle in Calais en de handtas ‘le Seau Elsa’ voor het Franse merk Lancel.

Hij defileert voor Prins Phillipe en Prinses Mathilde op ‘The Belgian Gala Night’ tijdens de economische missie in Warschau. Tim Van Steenbergen exposeert met ‘Framed’, vier haute couture jurken op grote schaal, o.a. in het Groeninge Museum te Brugge, UCAD Louvre Parijs en tijdens het filmfestival te Cannes.

Naast talrijke andere exposities, is zijn installatie ‘Stills’ te zien op de Biënnale te Venetië in 2003.

In samenwerking met Ambiorix lanceert hij de schoenenlijn ‘ Tim Van Steenbergen hand made in Belgium by Ambiorix’ en voor Theo ontwerpt hij de zonnebrillen ‘Theo by Tim Van Steenbergen.

Tim Van Steenbergen is artistiek directeur voor Chine, Belgian Design vanaf de collectie zomer 2009. En hij creëert kostuums voor internationale dans, theater, film en opera producties o.a. met Anne Teresa De Keersmaecker en Guy Cassiers. In Nederland werkt hij voor ‘Hersenschimmen’ voor het Ro Theater Rotterdam.

Ook doet hij costuums voor ‘Adam in Ballingschap’ voor de Nederlandse Opera Amsterdam.

Van 2010 tot 2013 ontwerpt Tim Van Steenbergen de kostuums voor Richard Wagners opera cyclus ‘Der Ring des Nibelungen’, in een regie van Guy Cassiers en dirigent Daniel Barenboim.

‘Der Ring des Nibelungen’ is een coproductie van Teatro alla Scala in Milaan en de Staatsoper Unter den Linden in Berlijn. In 2009 ontvangt hij de Best Belgian designer Elle Style Awards 2009.
Een boek over zijn veelzijdige talent van modejournaliste Veerle Windels wordt op dit moment voorbereid.

www.timvansteenbergen.com