Couturecollectie Mart Visser zomer 2014 pretty cool

AMSTERDAM - In eigen salon geeft Mart Visser de eerste van zijn zes coutureshows in de creatieve omgeving van zijn eigen salon. Zijn gasten zijn behoorlijk nieuwsgierig wat de couturier die zich dit jaar voor het eerst in enkele druk bekeken tv-programma's afficheerde als een hartstochtelijk kunstschilder deze keer voor collectie zal neerzetten. Wie zijn oeuvre door de jaren heen heeft gevolgd keek overigens niet zo vreemd op van deze onthulling van een bredere professionele identiteit want de couturier durft ook in zijn couture grenzen te passeren. Tenminste voor zover dat mogelijk is voor een kritische en typische Amsterdam Zuid cliëntéle. Elke keer weer baseert hij zijn collectie opnieuw op een kunstzinnig gegeven.

 Deze keer wordt hij gefascineerd door een zwart-wit foto van Henri Lartique uit 1930. Het gaat om een hoek van een terras dat uitzicht biedt op een door de felle zon beschenen watervlakte waar een stenen pilaar uit oprijst waarop een herhalend patroon van sierlijke schaduwen zich aftekent. Het is alsof iedereen dit zou kunnen zien en alsof dit beeld altijd ergens aanwezig is. Mart Visser heeft het vertaald in de heldere kleuren van de zomerzon. Zoals bij deze swingende en behoorlijk sexy combi van shorts met een krachtig opgebouwde blouse/top waarmee de draagster op een drukke boulevard het verkeer behoorlijk mee in de war kan sturen.


De heldere zomerkleuren keren eveneens heel sterk terug in een rode zijden jurken in verschillende tinten felrood die perfect passen bij de totaal verschillende blondines uit zijn team van mannequins. Het is een aparte ervaring om te zien dat er blondines zijn die er in een felrode Mart Visser- jurk met tas en schoenen in dezelfde tint grandioos uitzien. Natuurlijk zorgt de verschijning van de donkere mannequin Giovanca met haar wijd uitstaande halo van fijne kroeshaar in de elegante zijden jurk met het gefotoshopte design als van donkere schaduwvlekken voor de onmisbare balans in deze stralende collectie.
Een collectie vol van zon en stralende kleuren. In duidelijke belijning en elke creatie weer anders opgebouwd. Zoals Mart Visser verklaart: "Om iedere vrouw op een voetstuk te kunnen zetten. "
En zoiets liefs... kunnen wij dames niet vaak genoeg horen!