Nieuwe winkel Peter Rommers Couture

AMSTERDAM - Vijf jaar geleden verhuisde couturier Peter Rommers zijn winkel/atelier van de Lairessestraat naar een van de meest opvallende gebouwen aan de (toen) nieuwe Westerdoksdijk. De glazen punt waarin Rommers zich vestigde bood prachtig uitzicht over het IJ én het Bickerseiland en had alles in zich om een hotspot te worden.

Helaas duurde de aanleg van de Westerdoksdijk veel langer dan verwacht en vertrokken mooie winkels in het hogere segment (champagnewinkel, meubelzaak) al eerder, aangezien de loop uit bleef. Ook Peter Rommers heeft daarop besloten om zijn huurcontract niet te verlengen.
“Ik vind het ontzettend spijtig dat de Westerdoksdijk tot nu toe niet geworden is wat we ervan gehoopt hadden. Wellicht gaat het de komende jaren veranderen, maar daar wil ik niet op wachten.”
Op 17 april a.s. opent Rommers zijn nieuwe winkel aan de Roelof Hartstraat in Amsterdam Oud-Zuid. Terug van weggeweest dus. “Ik verheug me er op om weer meer in de reuring te zitten.” Tijdens de opening showt Rommers ook zijn nieuwe zomercollectie. Een verbouwing, een verhuizing én een nieuwe collectie, hoe krijg je het voor elkaar? “Het nieuwe pand geeft me enorm veel energie en ik hou nog steeds van het vak.”

DIT ARTIKEL IS GESCHREVEN DOOR: HANS HINSSEN