Sheila De Vries één van de grootste namen van de Nederlandse modewereld

 

altTal van onvergetelijke glamourcollecties van Sheila De Vries oogstten wereldfaam. De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen over wereld en reizen in de geest. Elk kledingstuk is het resultaat van inspiratie door kleuren, stoffen en vooral ook door muziek.


Ook bloemen en geuren en mensen die zij ergens op een plekje op de wereld heeft ontmoet geven haar een bepaald idee en dan begint ze spontaan te schetsen.
Bij Sheila De Vries heeft elke rok, jurk, blouse, of pak een eigen verhaal. Zij gaf jaarlijks voor honderden mensen sprookjesachtig mooie shows. Wie van haar vaste bezoekers herinnert zich niet haar show over De Geheime Tuin en de prachtige show over Egypte? Haar schitterende creaties van Thaise zijde en de show geheel in de sfeer van Istanbul?

Alleen een designer van optimaal formaat kan zulke supershows zo onberispelijk met haar team neerzetten. Iedereen was altijd weer vol verwachting bij het begin van de show en niemand werd ooit teleurgesteld.

Een eindeloze stroom van BN-ers mengden zich ook onder de gasten. Een opvallende verschijning was daarbij de actrice/danseres en charmante co-presentatrice van vele shows Anouk Van Nes. Helaas behoren deze grote shows nu tot het verleden.

Tijdens de laatste wintercollectie in één van de grote zalen in het stampvolle Hilton Hotel werd veel geapplaudiseerd. De show was geheel in Franse sfeer op de catwalk gezet. Het publiek reisde in gedachten naar een tijd terug ergens in de amoreuze fifties toen het Franse chanson ook hier heel veelvuldig werd beluisterd.

Het Franse chanson is nu ook helemaal in maar de moderne cliënten van de modewereld zijn als groep totaal anders ingesteld dan vroeger. Zij bekijken de shows vaak als een mooi theaterprogramma dat hun inspireert en op ideeën brengt. Daarna koopt men over de hele wereld maar dan voor een kleine prijs iets dergelijks. Shoppen is zo entertainend. Lekker koopjes jagen en dan wat mooie accessoires daarbij.

Dat is voor de couturier die dol is op klasse en kwaliteit natuurlijk een grote belemmering. Nu heeft Sheila De Vries er altijd voor gekozen om zich simpelweg als fashiondesigner te presenteren. Maar veel van haar creaties behoren tot de couture.

Afgezien van de zeer selectief kopende coutureklanten die heel duidelijk kiezen voor een bepaalde modieuze signatuur zijn er momenteel totaal veranderde koopgewoontes. Deze eisen hun prijs. Zulke grote modeshows als Sheila regelmatig lanceert scoren voor haar onderneming in deze tijd helaas veel te weinig rendement. Het zal een groot gemis zijn om nooit meer deze geweldige kleurrijke en sprankelende shows mee te kunnen maken.

Sheila De Vries zal ook over korte tijd haar winkel in de Cornelis Schuytstraat 37 sluiten. Een heerlijke ruime winkel waar alles op maat kan worden gemaakt. Wel blijft ze haar werkzaamheden voor Koningin Beatrix voortzetten. Op bovenstaande foto van Diana Kok zien we nog één van die gelukkige momenten na de geslaagde show. Terwijl het publiek uitgebreid applaudisseert geniet Sheila De Vries tussen haar zoon Gideon De Vries en een mannelijk model samen van het succes van een zeer geslaagde show.

Maar die shows - die sprookjesachtige events- met een mooie afterparty komen dus niet meer terug.