Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst

DEN HAAG - "Dripping Bag en Dripping Mug nu verkrijgbaar!" Dat meldt ons vandaag een enthousiaste Michael Barnaart van Bergen. Iedere ontwerper ontwikkelt in de loop van de tijd een eigen profiel waardoor zij of hij meteen herkend wordt in de buitenwereld. Michael Barnaart van Bergen zoekt het in de kunst. Zijn ontwerpen zijn meer en meer gebaseerd op een verbinding met elementen uit de kunst. Zo werd onlangs zijn Mondriaanjurk aangekocht door Centraal Museum in Utrecht. Deze jurk wordt samen met de stoel en lamp van Gerrit Rietveld (1888-1964) ten toon gesteld in Hoog Catharijne. In de vitrine wordt hij aandachtig bekeken door de talloze bezoekers van het museum.

Maar vanaf vandaag zijn dus de Dripping Bag en de Dripping Mug verkrijgbaar. "Deze tas en beker heb ik ontworpen op basis van jurk Dripping,"verklaart de designer. " De zwarte lederen tas doet denken aan een klassieke schooltas, maar heeft een bijzondere voorflap in de vorm van verfdruppels. Achter de gesp gaat een snelsluiting schuil, waardoor je met één klik bij al je spullen kunt. Dripping Mug en Dripping Bag worden met de hand in Nederland gemaakt."
En zowel de beker als de tas vormen een uitbreiding van zijn tijdloze Classics collectie waarmee geleidelijk de grens tussen mode, grafisch ontwerp, kunst en industrieel design vervaagt. Michael Barnaart van Bergen staat voor aandacht voor het milieu en goede werkomstandigheden. En nog belangrijker: een lange gebruiksduur van al zijn artikelen want zo vormen zij ooit slechts een minimale belasting van het milieu.