Ronald Kolk moderne milieuvriendelijke stijl voor Amstelhotel

AMSTERDAM - Waarop zijn Ronald Kolks ontwerpen voor het team van medewerkers van het Amstelhotel gebaseerd? Hij zegt: " In mijn ontwerp heb ik een rokkostuum als uitgangspunt genomen. Maar dan wel in deze tijd geplaatst. Met zwarte satijnen revers en manchetten die passen bij het bijzondere blauw en een luxe uitstraling hebben, een biesje in goudgeel in de schouder dat verwijst naar de epauletten die vroeger werden gedragen. Ik heb ze op een moderne wijze teruggebracht. Dat komt telkens in mijn ontwerpen voor de medewerkers van het hotel terug. Alles moet goed zitten en niet te strak.
De stoffen moeten slijtvast zijn en voldoen aan de eisen die de brandweer eraan stelt. We hebben naar milieuvriendelijke stoffen gezocht. De shirts en de hemden zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. Dat past in de tijdgeest. De ontwikkelingen in materialen zijn heel hard gegaan en deze dragen zelfs nog aangenamer dan natuurlijke stoffen.’

Voor Ronald Kolk is het ook heel belangrijk is, is dat de kleding van de dames niet een afgeleide is van de mannenpakken maar speciaal is ontworpen voor hen. ‘Ik heb bijvoorbeeld de tailles met vijf centimeter verhoogd om te zorgen dat er wat meer ruimte valt en er geen lelijke plooien ontstaan. Ik zie de dames, die straks in de jurkjes achter de receptie staan, als gastvrouwen van het Amstel. De heren doen het zwaardere werk. Dar houd ik rekening mee met mijn ontwerpen.’

Bij zo’n representatieve outfit hoort ook een bijpassende look. Dorina de Graaff, eigenaar van Superlooks uit Diemen, heeft de medewerkers van het Amstel Hotel een visagie-workshop gegeven wat eveneens als leuk en ook verrassend werd ervaren.
Over InterContinental Amstel Amsterdam valt ontzettend veel te vertellen. Het heeft een intrigerende geschiedenis en qua gastvrijheid een uitstekende naam.
Het InterContinental Amstel Amsterdam staat al sinds de opening in 1867 bekend als het meest prestigieuze hotel van Nederland. Het hotel telt 79 kamers, zeven banquetingzalen, twee restaurants inclusief het met een Michelin ster onderscheiden restaurant La Rive en een volledige uitgeruste Health & Fitness Club.

AUTEUR: NELLEKE LAUNSPACH