Ronald Kolk ontwerper voor medewerkers InterContinental Amstel Amsterdam

AMSTERDAM - Ronald Kolk - vakman pur sang en gewaardeerd couturier- heeft een nieuwe outfit gemaakt voor alle medewerkers van het vermaarde hoofdstedelijke Amstelhotel. Dit beroemde hotel draagt voluit de naam: InterContinental Amstel Amsterdam. Samen met Reckless design, die modieuze bedrijfskleding maakt, ontwikkelde couturier Ronald Kolk voor de medewerkers van het Amstel Hotel een totale kledinglijn die soepel valt en een stijlvolle snit heeft. Deze week was het dus zover...

Toen werden de pakken, jurkjes, blouses en rokken op een feestelijke wijze geshowd in het Amstel Hotel. Vanaf dat moment dragen ook alle medewerkers van het Amstel Hotel daadwerkelijk de nieuwe outfit.
Ronald Kolk: ‘Met kleding breng je een gevoel over en ik ben me ervan bewust dat de medewerkers van het Amstel Hotel goed in deze kleding moeten kunnen werken. Toen ik door Anita Bos, General Manager van het Amstel Hotel, werd gevraagd om voor alle afdelingen nieuwe bedrijfskleding te ontwerpen, ben ik me eerst nog meer gaan verdiepen in wat het Amstel Hotel is.
Wie komen er allemaal? De koning en de koningin, popstars, advocaten, zakenmensen, jonge mensen die naar A bar gaan. Het zijn allemaal hedendaagse gasten die zich heel goed thuis voelen in het Amstel Hotel. Het gebouw heeft een enorme historie en die historie wilde ik verbinden aan de toekomst, tot vijf jaar vanaf nu, en zichtbaar maken in de kleding.
Het Amstel Hotel bruist en je ziet dat er ook nieuwe kleuren gebruikt worden, zoals het bijzondere blauw in A bar en in de Lounge. Een prachtige tint die heel rustig is en waarvan het onwaarschijnlijk is dat hij door gasten wordt gedragen. Een kleur die bij het Amstel Hotel past. Voor mijn ontwerpen heb ik alle stoffen laten inverven in die specifieke kleur blauw. Naast die hoofdkleur heb ik er twee tinten bij gezet: offwhite en zilvergrijs. Ook weer kleuren van vroeger, zoals waar de fameuze designer Christian Dior veel mee werkte. De goudgele accenten passen bovendien ook heel goed bij het hotel.

FOTO: HENK ROS / AUTEUR: NELLEKE LAUNSPACH