Record opbrengst couturejurk Paul Schulten voor Hulphond Nederland

AMSTERDAM - Wat een geweldige avond! De netto opbrengst van het fundraising dinner ten gunste van Hulphond Nederland bedraagt 539.000 euro, waarbij een uniek couture stuk een record bedrag heeft opgeleverd. Dit heeft de stichting donderdagavond 26 maart bekend gemaakt.
Tijdens deze avond zijn een aantal unieke kavels geveild ten gunste van de stichting. Het topstuk van de veiling was een haute couture jurk met een print van een werk van Vincent van Gogh.
Deze haute couture jurk is ontworpen door Paul Schulten en werd mogelijk gemaakt met toestemming van het Van Gogh Museum.

Het masterpiece werd voor maar liefst 48.000 euro afgeslagen. Het is een ongelooflijk mooi moment voor de couturier Paul Schulten die hier met zijn mannequin Marielle Van Oostrom de prachtige Amandelbloesemavondrobe laat zien.
Een tweede hoogtepunt van de avond was een kavel om getuige te zijn van het zogenaamde ‘air-to-air refueling’ van F16’s boven de Noordzee.
Met deze opbrengst gaat Hulphond Nederland invulling geven aan haar ambitie om tenminste 1000 mensen per jaar met een geestelijke of fysieke beperking te helpen door de inzet van een hulphond.
Directeur Rudolph Strickwold legt uit: "Een deel van de opbrengst wordt gebruikt voor de verdere inrichting en ontwikkeling van het expertisecentrum van de stichting. Het expertisecentrum is het onderdeel van Hulphond Nederland waar onderzoek plaats vindt om de kwaliteit bij het opleiden van hulphonden continue te verbeteren." Iedereen hier van de aanwezigen beseft het grote belang van deze taak.
Maar uiteraard was de Amandelbloesemrobe de sensatie van de avond!

Op de foto van links naar rechts: Paul Schulten, couturier, Anita Witzier, presentator en tevens ambassadeur Hulphond Nederland, Mannequin van Paul Schulten, Eric Bouwer, directeur Hulphond Nederland.