Kostbare Amandelbloesemrobe van Paul Schulten

AMSTERDAM- Tijdens het fundraising dinner voor Helphond Nederland gisteravond was de kostbare amandelbloesemrobe van couturier Paul Schulten de talk of the town. Schulten is dan ook de allereerste couturier ter wereld die in samenwerking met het Van Gogh Museum (in samenwerking met directeur Axel Rüger) contractueel heeft vastgelegd een print in exact dezelfde kleurindicaties als het beroemde amandelbloesemschilderij van Vincent Van Gogh op de speciaal voor Helphond Nederland ontworpen avondjurk aan te brengen. Daarvoor moet je wel van goede huize komen...

Vanzelfsprekend wilden veel dames de beeldschone off shoulder avondjurk heel graag passen ook al was dat zonder paskamer een totaal onmogelijk verzoek. "Deze jurk zou juist zo goed in mijn garderobekast passen," merkte één van de bezoeksters teleurgesteld op toen haar dit niet lukte.
De avondjurk die voor 48.000 euro (!) werd overgedragen aan de ongetwijfeld dolblije nieuwe eigenaresse is van schitterende teerblauwe satin duchesse met daarop een print in de originele kleuren van het schilderij van Vincent Van Gogh van de amandelbloesem. Daarna is de schitterende avondobe zorgvuldig met de hand geborduurd met pailletten en kristallen en een kleine hoeveelheid bloedkoraal.
Hier ziet u Paul Schultens mannequin Mariëlle Van Oostrom in de kostbare amandelbloesemrobe in het Vincent Van Gogh Museum. Ze houdt toevallig ook veel van kunst en kijkt diep onder de indruk naar het fameuze echte amandelbloesemschilderij van Vincent Van Gogh. 

FOTO: MAARTEN SCHREUDER