Michelangelo Winklaar presenteert nieuwe collectie over de grens

DEN HAAG - Mode-ontwerper Michelangelo Winklaar (1983) presenteert zich binnenkort met een verrassende nieuwe collectie. Winklaar was eerder met zijn collecties te zien op Amsterdam Fashionweek maar... NU is hij gevraagd zijn absolute glamourcollectie te tonen tijdens de grootste fashionweek van Oost Europa. Daarvoor is hij uitgenodigd op de Feeric Fashion Days in Roemenië. Feeric is de grootste fashionweek van de Balkan, Michelangelo Winklaar zal zijn collectie presenteren in de stad Sibiu op zaterdag 11 juli.
'Het is geweldig. Ik krijg wel vaker uitnodigingen om mijn werk te presenteren, maar nu kwam het net zo uit dat mijn nieuwe collectie klaar is op het moment van deze enorme fashionweek. Een kans die ik niet kon laten liggen.' aldus Michelangelo 'Ik heb de afgelopen tijd niet stilgezeten. Een goede collectie samenstellen kost veel tijd. Met de bestellingen voor japonnen van privéklanten tussendoor, vind ik nog dat ik het snel heb gedaan.'

Winklaar staat bekend om zijn handwerk en verfijning van natuurlijke stoffen. Duizenden kralen, kristal en veren zijn er verwerkt in de 23 outfits die meegaan naar Roemenië. Strakgesneden japonnen van zijde, kanten jurkjes, maar ook colberts en jasjes van leer hangen klaar in het atelier in Den Haag om op zaterdag 11 juli over de catwalk te gaan.
De collectie is geïnspireerd op grafische romantiek. Door een combinatie van kant en borduursel tegenover een vlakken- en lijnenspel komt dit tot uiting. Winklaars werk blijft altijd op en top vrouwelijk en spannend.
'Ik kijk erg uit naar deze fantastische nieuwe show. Ik heb al een tijdje geen nieuw werk meer getoond, en ook de stap naar het buitenland is erg spannend.'
Michelangelo wordt in de buitenlandse pers regelmatig bejubeld, mede ook hierom kiest hij er nu voor met zijn werk de grens over te gaan. Eerder al werkte hij aan een collectie in Slovenië en werd zijn werk gepubliceerd in magazines in China, Spanje, Amerika en Mexico.