Monique Collignon in NTR programma Landinwaarts

Het TV-programma Landinwaarts is een wekelijkse programma met pareltjes van cultuur en traditie in de regio. Het laat ons steeds weer met verve zien hoe rijk ons land is! Wat kun je in ons land allemaal voor mooie dingen meemaken? Deze week gaat de bekende positieve presentatrice Dieuwertje Blok onder andere op pad met de bepaald niet minder bekende couturier/modeontwerper Monique Collignon. Met het hele t.v. opnameteam vertrekken Monique Collignon en Diewertje Blok naar het Groninger Museum. Daar bezoeken zij de spectaculaire tentoonstelling Life is Art, Art is Life.
Dit is een heel aparte mooie expositie van de talentvolle Chinese kunstenaar Song Dong in het Groninger Museum. 

Monique Collignon is al jarenlang één van de toonaangevende modeontwerpers van ons land maar raakte alles kwijt toen ze twee jaar geleden failliet werd verklaard. Zij heeft wel heel wat meegemaakt. Onlangs maakte ze haar glorieuze comeback op de openingsavond van de FashionWeek Amsterdam.
Monique Collignon is open over verlies, over hoeveel respect en waardering zij heeft voor musea en ook hun curatoren. Zij kunnen met hun brede kennis en inzicht in creativiteit een onmisbare spil vormen bij het contact tussen kunst en maatschappij. Het is fantastisch als de museumwereld de creativiteit van onze couturiers ook erkent.

Monique Collignon is ondanks alle moeilijke omstandigheden die zij heeft doorgemaakt altijd een intrigerende vakvrouw gebleven die uiteraard weer geheel nieuwe wegen in zal slaan. Kunst is daar ook een keuze in. Kunst brengt iedereen after all altijd weer op nieuwe gedachten en maakt ons 'vol' in tegenstelling met de leegheid die je ervaart als je alleen met oppervlakkig entertainment bezig bent.
Monique Collignon legt in het programma uit wat ze herkent in de kunst van Song Dong en hoe ze zich sterker voelt dan ooit.
Landinwaarts | donderdag 24 september 2015 | 19.20 uur | NPO2