Stephan Badal presenteert Haute Couture winter 2015/2016

ANTWERPEN - Stephan Badal is één van dé leading couturiers in België. Zijn couturehuis in modehoofdstad Antwerpen is internationaal bekend. Na een relatie van 12 jaar is hij getrouwd met de partner die niet alleen al jaren zijn vriend was maar ook met hem samenwerkte. In 1996 ontwierp Badal zijn eerste eigen collectie en toonde die in ons land. Later vestigde hij zich in Antwerpen en gaf daar jaarlijks spraakmakende coutureshows in een unieke ambiance. Stephan Badal heeft zijn couturehuis aan de lange gasthuisstraat in Antwerpen. 

Na zich 12 jaar te hebben toegespitst op Haute Couture heeft Badal in 2008 zij First Line Pret-a-Porter gelanceerd voor dames en heren, die inmiddels in verschillende boetieks in België wordt verkocht. Tijdens zijn druk bezochte show toonde hij eveneens modellen uit zijn collectie herenmode. Zijn collectie muntte uit door goede smaak en originaliteit. En draagbaarheid... Het is ongelooflijk hoe zijn collectie er weer uitspringt.

Dat geldt trouwens voor alle creatieve modeprofs waar de Couturekrant graag een inkijkje aan de bezoekers over geeft. Dat zijn vakmensen met statuur die hun klanten fijne en mooie creaties presenteren waarin je je met een prettig gevoel in de buitenwereld kunt tonen. Het is heel vervelend voor klanten die zich de tomeloze ambitie van bepaalde ontwerpers moeten laten welgevallen door gekleed als uithangbord van zo iemand moeten rond te lopen.
Maar in een tijd waarin een overmaat aan ontwerpers hun uiterste best doen om fashionshows te geven vallen de gedreven echte profs toch wel weer op. Zo langzamerhand zien we in Parijs bijvoorbeeld al te veel modeshows die tonen dat de ontwerper naar aandacht snakt en zijn klanten niets anders overblijft dan "er maar bij te willen horen." Een echte couturier gééft om zijn klanten. Hij(of zij) is er ook trots op als de draagster zich met plezier daarmee aan de wereld laat zien.

FOTO: SYDNEY KORSSE