Fotografie- architectuur- en mode bij Peter Rommers

AMSTERDAM - Een collectie ontwerpen en maken is een vak op zich. Dat vraagt meer dan inspiratie en het nodige talent. Dan daarbij ook nog een collectie presenteren is weer iets wat ook nog eens het nodige organisatietalent en tijd van de ontwerper vraagt. Voor shows en fotoreportages die te zien zijn in de modebladen of op internet zijn doorgaans vooraf een heel team mensen langdurig aan het werk. Men gaat daarvoor dan met meerdere mensen heel planmatig en gestructureerd en met een behoorlijk budget aan de slag.

Dit soort imagebuilding kost vaak meer geld dan de kosten van de collectie zelf. Bovendien vragen deze voorbereidingen ook om een behoorlijke investering in tijd die een zelfstandig ontwerper zich in onze tijd nagenoeg niet meer kan permitteren. 

Gelukkig bezitten de bekende zelfstandig ontwerpers vaak zoveel creativiteit dat het ze met relatief weinig middelen lukt, hun collecties op een intrigerende en hebberig-makende manier toch wel te kunnen presenteren. Dat is buitengewoon knap. Al onze ontwerpers doen dat op hun eigen onnavolgbare wijze. Zo is Peter Rommers zo’n 6 jaar geleden afgestapt van de modeshow voor een groot publiek. Sindsdien showt hij uitsluitend voor vaste klanten tijdens een diner in zijn eigen zaak. Ook de fotoshoots vinden plaats in en om zijn winkel/atelier in de Roelof Hartstraat.

Voor de buitenreportage van de wintercollectie 2015/2016 vond hij de perfecte locatie bij het Apollo House op de hoek van de Apollolaan en Stadionweg, net om de hoek bij zijn zaak. Dit is het actuele en kunstzinnige concept waarop Peter Rommers zijn collectie voor deze herfst en winter heeft gebaseerd. Het symmetrische karakter van het gebouw met de monumentale zuilen versterkt de architectonische vormen van Rommers’ creatieve ontwerpen. Daarnaast brengt hij hiermee de mode daar waar hij graag wil dat ze gezien en gedragen wordt: in ons dagelijks straatbeeld.
CREATIE PETER ROMMERS: "DE DAPPERE VROUW..." 

AUTEUR: HANS HINSSEN  - FOTO: ANNELIES DAMEN