Mart Visser exposeert Artwork in Kalvertoren

AMSTERDAM - Het gaat vast een stoere expo worden in de Amsterdamse Kalvertoren. Mart Visser zocht al een lange tijd naar een geschikte en inspirerende locatie voor de presentatie van zijn schilderijen, installaties en beelden. Dat heeft hij nu gevonden. Met het sluiten en uitbreken van een aantal winkels op de eerste verdieping van de Kalvertoren in de Kalverstraat, zijn daar opeens grote weidse, kale ruimten ontstaan. Rauw, puur, beton met veel pilaren wat de sfeer van Visser zijn artwork versterkt. Daar kan een tentoonstelling met een krachtige uitstraling worden neergezet.

Grote bouwlampen, mystieke hoeken en een levende art performance op de besloten avonden maken het geheel precies tot dat wat hij voor ogen had; een nieuwe beleving.

En naar aanleiding van de al eerder gefilmde en na uitzending veelbesproken reportage en het interview van Ivo Niehe met Mart Visser is Ivo voor nieuwe opnames weer naar de couturier in Zuid Frankrijk getogen. Onze couturiers hebben wel vaker opmerkelijk nieuws vooral als ze zich ook nog als kunstenaar presenteren. Er zullen ook deze keer ongetwijfeld weer voor de modewereld spraakmakende opnames worden gemaakt.

Nu Zondag is dit item te zien in de Tros TV Show op NPO 1 om 21.20 uur.