Kinderen en Monique Collignon ontwerpen kleding voor Prinses Máxima Centrum

UTRECHT - Topontwerpster Monique Collignon gaat samen met kinderen de kleding ontwerpen voor de zorgmedewerkers van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Gisteren kwamen de Kinderadviesraad - en kinderen in behandeling bij het Prinses Máxima Centrum - bij Collignon om hierover te brainstormen. Het is de bedoeling dat artsen, verpleegkundigen en alle ondersteuners straks kleding dragen die past bij wat kinderen prettig en belangrijk vinden.
Voor het ontwerp van de kleding die alle zorgmedewerkers van het centrum gaan dragen is topontwerpster Monique Collignon aangetrokken die recentelijk tijdens de Amsterdam FashionWeek haar Couture Light collectie winter 2016 presenteerde. 

Het Prinses Máxima Centrum koos voor Collignon vanwege haar betrokkenheid bij kinderkanker via KiKa. Ook vindt het Centrum het belangrijk dat Collignon bij haar ontwerp en materiaal uitgaat van duurzaamheid en het principe van ‘cradle to cradle’.
Eén van de belangrijke uitgangspunten van het Prinses Máxima Centrum is dat zij in alles de ontwikkeling en leefwereld van het kind centraal stelt. Daarom laat het centrum zich ook adviseren door kinderen zelf via de Kinderadviesraad die zich als een van de eerste projecten nu richt op kleding. Ook andere kinderen die bij het ziekenhuis in behandeling zijn, denken mee. Om wat extra creativiteit en input op te doen was er op woensdag 10 februari jl. met Monique Collignon een bijzondere brainstormsessie met de kinderen en de leden van de Kinderadviesraad.

In de raad zitten kinderen van 10 tot 22 jaar die zelf kanker gehad hebben of wiens broer of zus kanker heeft gehad. De Kinderadviesraad geeft het Prinses Máxima Centrum advies over allerlei thema’s; van voeding tot kleding.

‘Kinderen hebben de toekomst en in dit geval staat het kind centraal. Ik vind het meer dan inspirerend hun visie en input te ervaren en dit mee te nemen in mijn ontwerpen’, zei Monique Collignon na afloop van de sessie.
Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie wordt nu gebouwd en opent begin 2018 voor alle kinderen met kanker in Nederland de deuren. De eerste afdeling opende reeds in 2014 binnen de muren van het Wilhelmina Kinderziekenhuis.
Daar worden kinderen met vaste tumoren vanuit heel Nederland en kinderen met alle vormen van kanker uit de Utrechtse regio behandeld. Ook de researchafdeling is inmiddels gestart in Utrecht.

FOTO: MONIQUE COLLIGNON TIJDENS EEN BRAINSTORM SESSIE ...