Bosch by Addy’ in het Noordbrabants Museum

Speciaal voor koning Willem-Alexander liet Addy van den Krommenacker een voorproefje zien van zijn nieuwste uiteraard nog geheime collectie: ‘Bosch by Addy’.

In het Noordbrabants Museum, waar de koning was om de opening te verrichten van de tentoonstelling van het werk van Jheronimus Bosch, waren vier van zijn modellen te zien in creaties die door de kunstwerken zijn geïnspireerd.

“Het was een fantastische eer om hier een voorproefje te mogen laten zien”, zegt Van den Krommenacker, die op 12 maart zijn show houdt in Theater aan de Parade in ’s-Hertogenbosch. “Het is een ontzettende drukke tijd, want New York krijgt morgen ook een kleine sneak peek. Daar geef ik tijdens de New York Couture Fashion Week ook een show.”
Addy van den Krommenacker werd zeer geïnspireerd door het wereldberoemde werk ‘Tuin der Lusten’, het topstuk van Jheronimus Bosch. Het is een van de weinige werken van de laatmiddeleeuwse kunstenaar dat niet naar ’s-Hertogenbosch is gekomen.
“Met mijn creaties breng ik het meesterwerk terug naar ‘s-Hertogenbosch, de stad die Bosch en ik als thuis beschouwen, ” verklaart de fashion-designer.
Voor de collectie en de tentoonstelling ontwierp Addy ook drie shawls en een stola, die zowel in de winkels van Addy van den Krommenacker als in de shop van het Noordbrabants Museum te koop zijn.