Sheila de Vries

altSheila De Vries: alle creaties hebben hun eigen verhaal... De couture van Sheila de Vries is het resultaat van reizen over wereld en reizen in de geest.


Elk kledingstuk is het resultaat van inspiratie die ontstond door kleuren, dessins, stoffen, geuren, mensen, geluiden, muziek ergens op een plekje in de wereld. En zo heeft elke rok, jurk, blouse, of pak zijn eigen verhaal.


In 1978 opent zij samen met haar man Tom een atelier annex winkel opent in hartje Amsterdam, de Jordaan. De filosofie van Sheila is dat kleding mooi, exclusief maar ook draagbaar moet zijn, en dat niet elke vrouw maatje 38 heeft. Sheila de Vries werd een bekende naam omdat ze naast Nederlandse celebrities ook sterren van wereldformaat in Amerika heeft gekleed. Sheila had zelfs enkele jaren haar eigen tv-show op Amerika’s grootste home-shopping net, bekeken door 50 miljoen huishoudens!


Haar inspiratie blijft stromen. Ook haar zoon Gideon De Vries reist vaak met haar mee naar verre landen om exclusieve stoffen voor haar shows in te kopen. Haar creaties zijn te bezichtigen (en aan te schaffen) in de winkel op de Cornelis Schuytstraat 37. Alles is op maat te maken.


Sinds oktober 2003 ontwerpt en maakt Sheila de Vries ook de garderobe voor Koningin Beatrix die er daarin steeds weer ongelooflijk goed uitziet. In 2007 ontving De Vries de Glamour Award in de categorie Mode in het hoofdstedelijke Amstel Hotel.