Phia Baruch bezoekt Aziz Bekkaoui

  Onze eerste Special is gewijd aan Aziz Bekkaoui. Deze is te vinden op  onze site met de tekst 'Phia Baruch bezoekt Aziz Bekkaoui '. Dit is het Jubileumjaar van de bekende fashiondesigner.

Zijn activiteiten verrassen en verbazen ons vaak. Nu heeft hij bijvoorbeeld een grote show op de trappen van het Utrechtse Centraal Station gegeven! Een treinshow... Met duizenden bezoekers. En dan komt daarbij nog zijn nieuwe grote winkel-avontuur. Spannend...

Aziz Bekkaoui nam namelijk met zijn collectie zijn intrek in een reusachtige pop-up shop op Hoog Catharijne. En onze redactie inclusief de techniek besloot voor onze aller- eerste Special naar hem toe te gaan. Het was er heel druk in Utrecht in de gangen en op het winkelplein. Helaas overstemde de Muzak ook enigszins ons interview.

Toch waren we verheugd en trots onze eerste Special aan Aziz Bekkaoui te mogen wijden. Wij hebben namelijk grote bewondering voor al die couturiers en fashiondesigners die in deze zwaar concurrerende tijd door hun feeling en vakmanschap nog een eminente plaats op de markt weten te veroveren.

De Couturekrant draagt nu al jaren een welgemeend respect uit voor kunst en vakmanschap en voor wereld-veranderaars die iets toevoegen. Zoals ook bijvoorbeeld de collecties van Aziz Bekkaoui. Hij weet exact wat bepaalde modieuze mensen overal ter wereld graag willen dragen. Bij een speciale mood of gelegenheid of gewoon iedere dag of wanneer ze er zin in hebben.

Niet als een voorbij flitsende showfiguur. Maar mode voor mensen in het ZENmoment. Nu te kiezen en te dragen. Waarin mensen zich fijn voelen. Zodat je uiterlijk ook iets uitdrukt wat echt bij jou hoort. Deze fashiondesigner vertaalt namelijk met veel kennis van zaken de mode van nu naar identiteit.

Dat type mode presenteert hij doordat hij betrokken is bij verschillende culturen in een uiteenlopende context. Of het nu gaat om Amsterdam, Berlijn, New York, Singapore of Tel Aviv ... Dat fashiongevoel wat je bij hem tegenkomt en overal terugziet in verschillende grote steden op onze planeet verbindt mensen.

Dat is in onze tijd vol polorisatie zowel fantastisch als erg nodig.

Wat gebeurt er na 31 december met de zaken van Aziz Bekkaoui? Daar hebben we natuurlijk weer een nieuwe Special voor nodig. (Daarom hebben wij nog veel niet gevulde ruimte over na onze eerste Special).

Welke nieuwe plannen zullen nu voor 2017 bij Aziz Bekkaoui in de wachtrij staan? Er is een gerucht dat het niet onmogelijk is dat er in andere grote steden ook pop-up shops van hem zullen up-poppen... U hoort het zeker direct wanneer wij meer weten.

FOTO: DIANA KOK