Koninklijke onderscheiding voor Sheila De Vries

 

altAMSTERDAM- Vandaag op zondag 17 april heeft Burgemeester Van Der Laan een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de modeontwerpster Sheila De Vries. Dit gebeurt tijdens haar afscheidsmodeshow in het Hilton Hotel in Amsterdam.

 

Mevrouw Sheila De Vries is in 1965 in het modevak begonnen bij couturier Tonny Waagemans. Zij opende in 1978 samen met haar man Tom De Vries een klein winkeltje in de Jordaan en werkte vanaf dat moment met haar partner zelfstandig als couturier.

Als enige vrouw tussen bekende mannelijke Nederlandse couturiers staat zij haar ‘mannetje’ en heeft zij haar plaats binnen de Nederlandse modewereld verworven.

Sheila De Vries ontwerpt graag kleding voor sterke en zelfbewuste vrouwen. Zij heeft jarenlange mede een stempel op de Nederlandse modecultuur gedrukt.

Mevrouw De Vries zet zich ook in op maatschappelijk terrein. Zij promoot onder meer diverse Pink Ribbon projecten in Nederland. Ook is zij ambassadeur van Pink Ribbon in Nederland.

Voorts heeft mevrouw De Vries zich op cultureel en maatschappelijk terrein diverse keren verdienstelijk gemaakt. Haar activiteiten hebben een internationale uitstraling.

Sheila De Vries is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.