Monique Collignon opent Dutch Sustainable Fashion Week

  Monique Collignon opent vandaag de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) in Amsterdam. De ontwerpster levert met haar Conscious Collection een positieve bijdrage aan het milieu. De hoeveelheid afval in de wereld en met name plastic afval is gigantisch. De stoffen van de collectie bestaan dan ook uit gerecyclede petflessen die volgens een exclusief gepatenteerd proces tot bruikbare garen worden ‘gesponnen’.

“Mijn visie wat betreft omgang en respect voor mensen, dieren, producten en uiteraard onze aarde staat voor empowerment. Daarom wist ik dat de creatie waarvoor ik gevraagd ben door de Dutch Sustainable Fashion Week , een ‘Powersuit’ moest worden”, aldus Monique Collignon.

Het broekpak is geïnspireerd op dit recyclingproces. Er is geëxperimenteerd met de verschillende fases. Allereerst worden de plastic flessen namelijk versneden. In deze creatie zijn het bloemen en sierlijke pegels op het colbert. Verderop in het proces ontstaan er vezels, van deze vezels is in dit ontwerp een nieuwe stof ontstaan met een sexy ‘kanten’ look. De mouwen van het jasje zijn gemaakt van de pluizige zijde van de vezels, dit zorgt voor een 3D effect.

De bijpassende broek is van Rpet uit The Conscious Collection. Er is een extra element toegevoegd aan de broek: de bies toont een patroon van zichtbare draden, afkomstig uit de laatste fase voorafgaand aan het weven. Er is in totaal zes weken gewerkt aan het broekpak, wat het proces van: fles-recyclen-stof-product vertegenwoordigt!

Aansluitend wordt de herfst-wintercollectie van MC Collignon - The Conscious Collection getoond met statement pieces als jumpsuits in opvallende kleuren en prints. De collectie staat in het teken van empoweren en slowfashion.

Investeren in mooi design met mooie fits, rijke materialen en kleuren; items voor alle gelegenheden en leeftijden. De collectie heeft een veelzijdig karakter, net als de hedendaagse vrouw. Een dynamisch leven waar comfort, verfijning en kwaliteit centraal staan.