Addy Van den Krommenacker bij Tijd voor Max

  Woensdag was Addy van den Krommenacker gast bij bij het programma Tijd voor Max. Daarin vertelde hij emotioneel betrokken en met humor over zijn indrukwekkende reis met het Lilianefonds naar Oeganda. De ontwerper ontmoette daar onder meer kinderen die vanwege hun handicap buiten de samenleving staan en dringend hulp nodig hebben.

In de hoofdstad Kampala ontmoet Addy Scovia (18 jaar), een bijzondere jongedame die, dankzij de hulp van het Liliane Fonds, weer midden in het leven staat. Ondanks haar handicap heeft ze haar eigen naaiatelier. Ze vertelt Addy haar bijzondere verhaal en samen maken ze een prachtige Afrikaanse jurk. Op basis van het ontwerp van Addy en Scovia, werd onder een van de nieuwe donateurs die zich vandaag heeft aangemeld deze unieke jurk weggeven. Addy maakt een vergelijkbare jurk daarvoor met soortgelijke Afrikaanse stoffen helemaal op maat.

Hiermee zet Addy het buitengewoon goede werk voort van de geliefde en sociaal ingestelde zangeres Sandra Reemer die in oktober 2017 onverwacht overleed. Zij waren al jaren heel goed bevriend. Ook Erica Terpstra is al jaren ambassadeur van het Liliane Fonds. Ze heeft al verschillende keren zelf mogen zien wat de hulp van het fonds voor kinderen met een beperking doet.

“Behalve de steun voor het kind, is het Liliane Fonds er ook voor de ouders. Die hulp is minstens zo belangrijk. Het is niet alleen begeleiding, maar ook hoop voor de ouders. Zij willen niets liever dan een goede toekomst voor hun kind.”

Het Liliane Fonds concentreert zich in 30 landen. In elk van deze landen hebben ze een partnerschap met een organisatie ter plekke. Deze Strategische Partnerorganisatie (SPO) maakt jaarlijks een programma voor ondersteuning van kinderen met een handicap.

Binnen deze Partnerorganisaties regelt een team waarin verschillende deskundigheden vertegenwoordigd zijn, steun op maat voor kinderen. Het Liliane Fonds steunt het programma inhoudelijk en financieel. Het fonds wil werken op de plekken waar de behoefte aan ondersteuning het grootst is. Uitsluiting van kinderen met een handicap in combinatie met extreme armoede is voor het Liliane Fonds de belangrijkste reden om in een land of streek een programma te financieren.

Jaarlijks helpt het Liliane Fonds het ongelooflijk grote aantal van ruim 90.000 kinderen.

FOTO: ADDY VAN DEN KROMMENACKER OP REIS VOOR HET LILIANE FONDS...