De nieuwe Couture Collectie van Fabienne Delvigne

  Jardin d'Eden noemt Fabienne Delvigne haar nieuwe Couture Collectie. Geïnspireerd door de Tuin van Eden, biedt Fabienne Delvigne dit seizoen een natuurlijke, delicate en bloemrijke Couture Collectie. Pastelkleuren en kleurrijke vlinders, zowel roze tinten en koraalrood, groene of grijze schakeringen kenmerken de creaties met hun natuurlijke rondingen, die tegelijk sprankelend en licht zijn en uitnodigen om te dromen.

De creaties zijn licht en vrouwelijk en heel aantrekkelijk. Neem Pink Butterfly: het hoofddeksel versierd met takken en fuchsia vlinders. Supervrouwelijk en voorzien van een vleugje fantasie. Je blijft er naar kijken. Zo mooi is ook Eden. Een hoed van handgemaakte zijden bloemen waarvan de stelen in het haar zijn verweven. De verschillende tinten roze en rood zijn aanpasbaar aan de outfit.

Armana is een bloem-hoofddeksel met bloemblaadjes van poederroze bananenvezels gegarneerd met een gevlekte sluier voor een luchtige touch. En Alisca is een grote en lichte cloche strohoed bekleed met natuurlijke vezels met tropische prints.

Bloemen spelen hier een hoofdrol omdat bloemen zich verheffen door anders te zijn. In plaats van een steriel en academisch conformisme geven de collecties van Maison Fabienne Delvigne elk seizoen opnieuw blijk van een artistiek temperament. Een temperament dat zijn inspiratie haalt uit het dagelijkse leven en toevallige ontmoetingen met aspecten van moderne kunst en design.

Een creatie van Fabienne Delvigne is als een sculptuur die dankzij bijzondere materialen en texturen lichtheid in volume en vorm uitstraalt. De accessoires van het Maison Fabienne Delvigne zijn steeds elegant, nooit pronkzuchtig, soms wat afwijkend maar nooit impertinent.

Met een streven naar subtiel evenwicht en luchtige zachtheid weerspiegelen ze de verbeeldingskracht en vakkennis die de ontwerpster al bijna dertig jaar drijven. Dankzij deze vakkennis, die de modiste sinds het eind van de jaren tachtig is blijven perfectioneren, heeft zij in de loop der tijd het vertrouwen van leden van verschillende Europese koninklijke families gewonnen.

Haar talent werd beloond met de titel van Gebrevetteerde Hofleverancier van België, toegekend door Z.M. Koning Albert in 2001 en door Z.M. Koning Filip in 2013.