AZIZ is de couturier van Het Idee

altZijn wereld is heel ruim en groot en steeds weer wordt door AZIZ vol vertrouwen een deel daarvan op een heel persoonlijke wijze uitgelicht. Hij creëert performances en installaties in musea en theaters in nauwe samenwerking met performance-artiesten.

Hij heeft ook herhaaldelijk zijn fashionable ideeënwereld verbonden aan een cultureel of maatschappelijk project waarbij hij er altijd voor zorgde dat zijn onderwerp heel positief werd gelanceerd doordat bepaalde aspecten daarvan op een speelse wijze werden uitvergroot.

Zo presenteerde hij ter gelegenheid van de viering van het Verdrag van Rome een onvergetelijke live performance installatie en modeshow in de Ridderzaal.

Recentelijke performances waren onder meer ook te zien in het van Gogh Museum, het Centraal Museum en het Guggenheim Museum in New York. In 2007 verleende de stad Amsterdam aan AZIZ de Kunstprijs. Hoewel hij opmerkelijk authentiek is en heel sociaal in zijn doelstellingen ziet men hem zelden terug in de media.

Hij is doorgaans zeer druk bezig met zijn zeer diverse projecten en laat daardoor blijken waar hij voor staat.

In zijn bewogen kunstenaarsbestaan komt hij steeds weer met een totaal onverwachte visie uit de hoek. Zo zal volgens zijn P.R. officer Arnold Dolfing Studio AZIZ voor het landelijk project “Melkkleuren” dat dit voorjaar in Utrecht is gestart het komend najaar door Nederland touren.

En vanaf aanlegsteiger Korte Prinsengracht zullen op 18 mei vanaf 15.30 uur boten met koeien, artiesten, dansers en melkveehouders door de Amsterdamse grachten varen. Via de Prinsengracht en de Amstel zullen de boten naar de Stopera aan de Amstel nummer 1 gaan.