Viktor & Rolf

altViktor Horsting en Rolf Snoeren studeerden in 1992 samen af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. In 1993 startten ze hun label Viktor & Rolf, in 1998 presenteerden ze hun eerste couturecollecties in Parijs.
 

Met de couture vestigen ze hun naam die vrijwel iedereen kent. Viktor & Rolf hebben een winkel in Milaan, een parfum, elk seizoen een heren- en damescollectie plus accessoires en lingerie.
  
Viktor & Rolf zijn befaamd vanwege hun theatrale modeshows en extravagante kledingcollecties.Viktor & Rolf waren ook te gast in de eerste uitzending van zomergasten in 2009 waar zij heel betrokken overkwamen.

 

Prinses Mabel is ooit getrouwd in een bruidsjurk vol strikken ontworpen door Viktor & Rolf. Deze markante robe bleek het gesprek van de dag in het modecircuit.


  alt
Heel bijzonder zijn ook de dolls van Viktor & Rolf. Redactrices van De Couturekrant zijn er dol op. (Ze zijn ooit ten toon gesteld in Jobs Gallery in België). Het zijn daarnaast ook net kleine kunstwerken. Hier zijn ze gefotografeerd door Peter Stigter te zien...