Wat zit er in de box van Irvinx?

alt"Co-couture beleef je anders," zegt mode-ontwerper Irving Vorster. Hij heeft zojuist samen met trendwatcher Fons Maenhoudt een nieuw mode-concept voor de vrouw ontwikkeld en onthuld. Dat gebeurde in Irvinx couturesalon in het Arnhemse modekwartier.

 

De modeontwerper die onder meer bekend werd doordat hij zijn shows op allerlei uiteenlopende plaatsen gaf toont deze keer geen collectie. Hij wil nu handige vrouwen zelf aan de slag laten gaan met het bij Irvinx aangekochte ontwerp van een couturejurk ontworpen door de ontwerper.

"Graag wil ik iedere vrouw iets van het plezier meegeven dat ik als onwerper heb bij het maken van mijn collectie. Dit proces is doorgaans niet voor anderen zichtbaar maar dat heb ik met mijn nieuwe co-couture doorbroken."

Aha… Wat stel je voor?
“Klanten die graag een bijzonder luxueuze creatie willen aanschaffen kunnen door daar zelf het nodige aan te doen voor een sterk verlaagde prijs bij mij iets heel bijzonders aanschaffen."

Waarom gaat dat dan?
"Het geheim zit in deze luxe box. De klant koopt in mijn winkel een kant en klaar pakket. Helemaal perfect passend. Er hoeven geen patronen op stof gelegd te worden. De vrouw die zelf graag kleding maakt kan hiermee direct aan de slag. Voor de eerste versie hebben we gekozen voor een little black dress met satijnachtige glans. The must have voor iedere vrouw!..."

En als je nu eens niet over een naaimachine en enige naaiervaring beschikt? "Misschien is er dan een handige vriendin die dit voor je kan doen," reageert Irving Vorster.

Het idee is ontsproten bij Fons Maenhoudt van het bureau Trendsverklaard. Hij heeft twee boeken geschreven over trends en hoe zij werken en wil nu zijn kennis in praktijk brengen.
"Zelf maken is weer helemaal hot tegenwoordig en het geeft bovendien een gevoel van trots als je zelf iets moois maakt," constateert hij. "Maar het gaat hier wel om een luxe product. Deze co-couture kost wel heel wat minder dan pure couture maar is niet goedkoop.

De bezoekers van de presentatie tonen zich zeer geïnteresseerd. Zo met de feestdagen in het verschiet is de box met co-couture welicht toch een onderscheidend en origineel kado?

{youtube}C0rmPg9OPjQ&{/youtube}