Monique Colignon

altMonique Collignon, Dutch Designer of the Year 2010, is zeer veelzijdig couturier.
 


Naast haar haute couture collectie heeft Monique Collignon ook een eigen confectielijn: MC by Monique Collignon. Deze prêt-à-portercollectie showt ze twee keer per jaar tijdens de Amsterdam Fashionweek. De collectie is speciaal ontworpen voor een brede doelgroep en combineert super vrouwelijk met stoer, sexy met chique.

 
Moniques favoriete ‘kleuren' zwart en wit zijn daar prominent aanwezig en ze weet in haar collectie de actuele aandacht voor de schouders goed te vertalen (soms sculpturaal, soms gepoft of asymmetrisch). De items zijn verkrijgbaar in maat 36-44.


Couturier Monique Collignon kreeg op 21 mei 2010 tijdens de Fashion Museum Week (FMW) in Amsterdam uit handen van zakenvrouw Sylvia Tóth de Dutch Designer of the Year Award uitgereikt. Ook heeft Monique Collignon onlangs exclusief voor Banks Mansion een nieuwe look voor het hotelpersoneel ontworpen.


Het resultaat is op maat gemaakte kwaliteitskleding met twist van Haute Couture die de medewerkers op het lijf is geschreven, zonder in te boeten aan functionaliteit. Zij is zeer breed georiënteerd. Zo ontwierp ze ook een bijzonder geslaagde vormgeving voor de Ebretti scooter.


Haar cliënten zijn voornamelijk zelfbewuste, gedistingeerde en zeer zelfstandige vaak bekende vrouwen. Zo toonden op haar laatste show Neelie Smit-Kroes en Sylvia Tóth op verrassend professionele wijze haar creaties tijdens haar show op een drijvende ponton achter het Amstelhotel.