Ronald Kolk : De winter is nog niet voorbij

AMSTELVEEN- Op de opening van een bijzondere expositie in Museum Jan van der Togt ontmoet onze fotografe Diana Kok onder meer de couturier Ronald Kolk. Op de expositie zal tot en met 18 maart 2012 werk te zien zijn van en van Marte Röling, Ronald Kolk en Margareth Stalman. Drie bijzondere modekunstenaars...

Couturier Ronald Kolk presenteert zijn hier wintercollectie 2011/2012 ‘Pierrôt’. De collectie is gebaseerd op de Pierrôt schilderijen van zijn vriend George van Herwaarde, en vormt een eerbetoon aan hem en zijn grootvader, circusclown Marinôt.

Kolk maakt hierin gebruik van ingetogen kleuren als bescheiden rood, voorzichtig zwart en broze pasteltinten.

De expositie met zes portretten van Stalman, gekleed in de couture van Kolk en afgemaakt met haar eigen juwelen werd geopend door Michou Basu, mode-journalist van De Telegraaf.

De tentoonstelling toont een speelse wisselwerking tussen haute couture en beeldende kunst. Een bijzondere combinatie van drie totaal verschillende kunstenaars. Ook zij ervaren de winterkou ieder op hun eigen wijze.

Vooral Ronald Kolk vindt het heel jammer dat de elfstedentocht niet doorgaat. "Ik geniet er altijd zo van. Dit is een teleurstelling voor veel mensen. Het zou toch fantastisch zijn geweest als het wel was gelukt... Maar je weet het maar nooit... De winter is NOG NIET voorbij."