Gattinoni

ROME - De lente/zomer collectie voor 2012 van de ontwerper Gattinoni toont verschillende vlammende kleuren. Soms haast fluoriserend. De eigenzinnige designer is een echte publiekstrekker op de Alta Roma.

Zo verschillen de meningen nogal over zijn compleet 'doorzichtige' bruidsjurk. Een aantal bezoekers is er enthousiast over. Ook onze couturefotograaf Sydney Korsse zegt: "Het is een volkomen decente creatie. Er is geen onvertogen deeltje van de body van de mannequin zichtbaar."

Het zal wel een typisch vrouwelijke romantische reactie zijn maar onze redactrices vinden het niet passend voor een bruid om zogenaamd ongekleed naar het stadhuis te gaan. Al is het door de ontwerper nog zo netjes en knap en grappig gedaan dan past het toch niet in de huwelijkse sfeer. Natuurlijk is de designer niet alleen bekend door zijn stuntcouture.

Zo tonen zijn topmodellen ook flitsende ontwerpen voor een jeugdige cliënten. Daarnaast presenteert hij volop ensembles en jurken in een sensuele stijl voor de rijpere vrouw in een chic kleurenpalet.