Beroemde schilders inspirerend voor Schultens coutureshow

altAMSTERDAM - De ECHTE haute couture zoals die in vroegere tijden wereldberoemd werd is weer terug gekeerd in de show gepresenteerd door Paul Schulten maar dan wel ge-reset naar de tijdgeest van nu. Zijn collectie raakt aan een mix van stijlen en invloeden maar is toch ook weer heel authentiek. Het interculturele beeld van onze tijd wordt in de steeds weer even unieke jurken en pakken volledig weerspiegeld.

Schulten heeft een brede visie waarin classic tailoring wordt gemixt met Japanse, Chinese en jaren zestig invloeden.

Zijn inspiratiebronnen zijn kunstenaars en artiesten die gedreven worden door het "heilige moeten." Mensen die gezegend zijn met talent en dat opbouwen en ontwikkelen tot een hoog internationaal niveau. Dat is niets anders dan heel hard werken en steeds weer proberen beter te worden in je vak en alle tegenslagen proberen te overwinnen. Een couturier werkt ook met zeldzaam mooie stoffen. Paul Schulten werkt met zijden en katoenen imprimees, katoenen piqué's en leer in stretch of non-stretch. Zijden crêpe, chiffon en crêpe de chine.
Linnen en zijden linnen en met de hand geborduurd kant.

Zijn jurken zijn wijd vallend en hebben vaak een halterlijn. Elke jurk heeft een uitgesproken vrouwelijke uitstraling en is uniek.