Trillen op de stoelen bij MartVisser

 

altAMSTERDAM - Ademloos kijkt het publiek toe... De grote coutureshow van Mart Visser in het Hiltonhotel vangt aan met een serie diepe muzikale ademhalingen. Heel ontspannend weerklinkt deze inademing door de speakers in de grote witte zaal die lijkt op een uitgestrekt sneeuwlandschap...Het publiek heeft zich verzameld in rijen met spierwitte zetels. Een lange vierkante spiegelwitte catwalk wordt midden in deze zaal in de lengte doorsneden door een witte muur. Een sneeuwwit gordijn maakt dat je steeds tegen een witte wand opkijkt en maar een klein deel van de catwalk ziet.Wat gebeurt hier? Waarom loopt iedere mannequin zo langzaam?

Dat komt ook door de kleine trapvormige podia die op de catwalk zorgen voor een groot spanningspunt. Wie namelijk de laatste hoog gehakte schoenmode bij Vissers coutureshow ziet dragen vraagt zich sowieso al af hoe je daar vol gratie op de vlakke grond van een podium kan flaneren! En dan nog eens onderweg in grote brede en lange rokken zonder struikelen al die kleine trapjes onderweg op en af flaneren!  

De gasten kijken met grote ogen toe... Gaat het goed? Zullen de models niet vallen?

Maar Mart Visser heeft gelukkig een team mannequins wat heel geconcentreerd en rustig voortschrijdt in zijn nieuwe oogstrelende creaties die tailored en bodyconsious de smaak van deze tijd vertolken. Veel pantalonpakken want die dragen moderne zakenvrouwen en veel jurken of rokken met tops en jasjes. Veel laagjes in verschillende tinten over elkaar.

Alle stoffen zijn heel soepel vallend en iedere creatie is een uniek geheel. Wat wel overeenkomt is het kleurenpalet van veel wit, wit met zwart, diamantblauw en nuances van zachtroze en bleu.

Het kleurenspel in zwart en wit is voornamelijk geometrisch bepaald. Alle jurken zijn zo kunstzinnig qua dessin gemaakt dat je er heel lang naar het lijnenspel kan kijken om dan steeds weer iets anders te ontdekken.