Mart Visser: I have to change to stay the same

altSommige mensen zijn niet alleen veelkleurig bezig in hun werk maar kiezen ook graag daarbuiten steeds weer voor andere aspecten om zich op nieuwe terreinen te kunnen ontwikkelen. Vaak staat dat in nauwe relatie met een sfeer die zij aanvoelen en de komst van nieuwe gedachtenstromingen in een bepaalde tijd. Creatieve mensen en speciaal ook diegenen uit de modewereld reageren altijd heel sterk vooruit op wat er nog niet is maar wel in de lucht hangt.

Zo brengt Mart Visser in zijn zomercouture voor 2012 allemaal unieke creaties die ieder hun verfijnde eigenheid bezitten. Er is wel een bepaalde lijn in zijn hele collectie die ook een duidelijk profiel heeft maar alle creaties hebben een afgewogen individueel karakter. Net zoals door de komst van internet iedereen vrij is zichzelf geheel uniek te profileren. Dat is de sfeer van deze tijd: vrijheid en individualisme. Een een systematisch gegroeid verlangen naar harmonie in eigenheid.

Het beeld van zijn collectie is geheel nieuw in deze tijd en oogt ook heel gevoelig. Hij wisselt krachtige lijnen en grafische effecten af met wapperende en vloeiend vallende dunne lagen.

Naast strakke broekpakken brengt hij vederlichte jurken met verschillende lagen en sierlijke losse delen en ingenieuze tailleurs.

De couturier is best heel open over wat hem voortdrijft en hem de kracht geeft ons steeds weer met een nieuwe modevisie te verrassen.

"Welke vormen en gevoelens inspireren mij het sterkst voor het creëren van een nieuwe collectie?" vraagt Mart Visser zich af. "Het is een uitdaging om binnen je eigen stijl en signatuur te veranderen en ruimte te creëren voor nieuwe stromingen, ideeën en visies."

En zijn drive om steeds weer met een nieuwe collectie te komen is ook een uitspraak van Willem de Kooning (1904-1997) die ooit zei: “I have to change to stay the same.”