Sprookje van een hedendaagse modekoning ...

altAMSTERDAM - Dinsdag toonde Addy Van Den Krommenacker zijn spring- summercollectie 'La Bella Vita' in het Muziekgebouw aan ‘t IJ in 's lands hoofdstad. De Brabantse ontwerper heeft een hoogwaardige show neergezet. Van den Krommenacker mag met recht worden gezien als de nieuwe modekoning. Hij maakt internationaal een statement waarin hij ons land waardig vertegenwoordigt.

Met zijn creaties heeft hij heel modeminnend Nederland voor zich weten te winnen en met name Amsterdam, de modestad van ons land. Naast zijn couturecollectie toonde Addy ook zijn Prêt-à-Porter collectie Addy by Addy van den Krommenacker en de collectie die hij voor modeketen Steps ontwierp en die vanaf 30 Maart in 120 filialen in Nederland en België te koop zal zijn.

Vele klanten en bekende vriendinnen van Addy bewonderden zijn nieuwe collectie waaronder Kim Lian van der Meij, Tatjana Simic, Sandra Reemer, Quinty Trustfull, Jette van der Meij, Miryanna van Reeden, Ruth Jacott, Pernille la Lau en Antje Monteiro. Het thema van de show ‘La Dolce Vita’ werd ook voor en na de show doorgevoerd, Jaguars reden af en aan en bij de ontvangst van de gasten werd Astoria prosecco geschonken.

Voor zijn collectie Spring-Summer 2012 liet Addy zich inspireren door de glamourvolle jaren van de Italiaanse filmwereld uit de 60er en 70er jaren. De heydays van de Romaanse society, de Italiaanse filmsterren en het fameuze San Remo festival. De collectie weerspiegelt ‘La Bella Vita’ uit die tijd. In zijn pret-à-porter collectie gebruikt Addy prachtige prints en kleuren die synoniem staan voor het Italiaanse relaxte weekendgevoel.

Escape naar Capri, Ischia en Amalfi. Vederlichte kleurige chiffons, silk jerseys en frisse stretch cottons benadrukken het ‘Ferragosto’ gevoel. In zijn couture collectie gebruikt Addy veel kant, organza en chiffon. Deze materialen benadrukken de luxe en het raffinement.

Kant is gebruikt in verschillende vormen: rebrodee, ricamato en macramee. De kleuren fuchsia, zachtroze, geel en kobaltblauw accentueren de vrouwelijke belijning van de collectie. Het handschrift van Addy, de geplisseerde en gedrapeerde jurken, ontbreken natuurlijk niet in deze collectie.

Het haar van de modellen werd verzorgd door L’ANZA haarteam met chef de cabine Ellen Romeijn. Modellen als Frederique van Riet, Melissa Baas, Carolien van Twuijver, Fleurance Meijer en Linda Blok schitterden op de catwalk.