Introdans viert internationaal feest!

altARNHEM - Introdans viert dit seizoen feest. Naast het 40-jarig jubileum viert het gezelschap de 65e verjaardag van Algemeen directeur en mede-oprichter Ton Wiggers met een eenmalige feestelijke galavoorstelling in Schouwburg Arnhem op vrijdag 6 april 2012. Tijdens deze avond keren een aantal topballetten uit het Introdansrepertoire terug, waarbij het eigen werk van Ton Wiggers centraal staat. Balletten als Passage, Barok en Mater mogen hier dan ook niet ontbreken.

Het oorspronkelijke duet Het Debat wordt voor dit feestelijke gala door meerdere dansers uitgevoerd en wordt hiermee Het Debat XL. Met Scheidslijn brengt het gezelschap een vertrouwd gezicht terug op het toneel. Het ballet wordt uitgevoerd door oud Introdansdanseres Hilde Machtelinckx. Zij danste van september 1986 tot februari 1997 bij het gezelschap. Door haar indrukwekkende interpretatie in diverse Introdansballetten, zoals onder andere in De Dood en het Meisje van Ed Wubbe, was zij favoriet van het publiek.

Na de beëindiging van haar actieve danscarrière schitterde Machtelinckx dit seizoen al eerder in de choreografie celebrAGE tijdens het programma VIER40. Naast een aantal bijzondere verrassingen, ziet u de Introdanspremière Master of Puppets: een choreografie van het Zwitsers/Franse choreografenduo Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud. Sinds lange tijd werken zij samen en creëerden werken voor het Ballet du Grand Theâtre de Genève, de Batsheva Dance Company en Nederlands Dans Theater.

Ter afsluiting van deze avond presenteert een groot tableau dansers het duizelingwekkende In Memoriam van choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Het ballet, een favoriet van Ton Wiggers, laat de tijd even stilstaan door zijn meditatieve schoonheid.