Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Nina Simone (a)live in MC

altAMSTERDAM - Op 10 mei 2012 gaat de nieuwe MC theatervoorstelling Nina Simone (a)live in première in het MC Theater in Amsterdam. De Amerikaanse zangeres, die als Eunice Waymon ter wereld kwam en als Nina Simone wereldberoemd werd, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Nina Simone zei ooit: ‘Jazz is a white term to define black people. My music is black classical music’. Bevlogen, onvoorspelbaar en ongeëvenaard. Nina weigerde haar hele leven om aan de verwachtingen en definities van anderen te voldoen. Het ging ten koste van haar eigen geluk en dat van haar familie, maar ze inspireerde mensen over de hele wereld en het leverde haar eeuwige roem.

In de voorstelling Nina Simone (a)live gaan zeven makers/performers op zoek naar het verhaal achter de muziek, op zoek naar Nina en de Nina in henzelf. De performers hebben zowel op het gebied van theater als muziek in Nederland furore gemaakt, o.a. Sabrina Starke, Hans Dagelet en Liesbeth Peroti. De voorstelling wordt gespeeld in een concertsetting zoals Nina eind jaren zestig haar optredens deed.

MC koos voor Nina, omdat zij één van de iconen is van deze tijd en een inspiratiebron voor veel kunstenaars. Nina Simone weigerde zich in een hokje te laten plaatsen. Niet alleen door media en platenbazen, maar vooral ook door haar publiek. Het gevecht om haar eigen identiteit op te eisen, niet alleen als zwarte vrouw, maar ook als het soort artiest dat ze was, herkenbaar en heel actueel.

Nina Simone (a)live wordt gemaakt door: Hans Dagelet, Gery Mendes, Liebeth Peroti, Sabrina Starke, Aisa Winter, Alvin Lewis en DJ LOVESUPREME. Concept / Regie: Marjorie Boston, Maarten van Hinte Decor: Donna Muller Kostuums: Rima Freeman

Première: do. 10 mei 2012, 20:00 u
Speelperiode: di. 8 t/m zo 20 mei 2012 in het MC Theater (Westergasfabriek)