Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Koninklijk bezoek aan Utrecht

 

altDEN HAAG - Prinses Mabel is niet aanwezig bij de viering van Koninginnedag in Rhenen en Veenendaal. Ze zal er niet bij zijn vanwege de situatie rond prins Friso. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) bekendgemaakt.

Het programma van 30 april is verder niet aangepast, meldt de NOS. Op een persconferentie in Rhenen werd de route bekendgemaakt die de koninklijke familie aflegt.

Het gezelschap komt aan bij de Rijn in Rhenen. In de Utrechtse gemeente wordt meegedaan aan een oude traditie: wc-pot werpen. In Veenendaal is er speciale aandacht voor de historie van de turf-, tabak- en wolindustrie.

KANTTEKENING VAN DE HOOFDREDACTIE : Hoewel Prinses Mabel zeer zware tijden meemaakt heeft zij daarbij nog steeds veel belangrijke taken waaronder het moederschap. Er zijn velen die met haar meeleven in deze donkere periode. Haar voorbeeld maakt grote indruk vooral op haar kinderen die de steun en warmte van familie en derden vooral nu hard nodig zullen hebben. De Koninklijke familie treedt hierin naar buiten toe heel professioneel op maar draagt een zware last mee.