Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Haagsche Bluf...

altDEN HAAG - Stichting Stand Up Gallery is een grote ruimte in de Haagsche Bluf waar beginnende creatievelingen hun dromen kunnen waarmaken. Allerlei soorten kunstenaars exposeren er hun werk, van schilder tot modeontwerper.

,,We zijn eigenlijk nog niet open, maar in het weekeinde lopen bezoekers de deur nu al plat,” zegt één van de oprichters Suzanne van Soest (28). In het weekeinde van 21 en 22 april opent de galerie met groot spektakel. ,,We hangen de muren vol met kunst van alle soorten. Er komt live muziek, theater, comedy en dj’s. We hebben tegen de artiesten gezegd: ‘doe je eigen ding, er zijn geen beperkingen’.

Daar zijn ze blij mee. Het thema van de tentoonstelling is Stand Up! Het wordt één groot kunstwerk.

Stichting Stand Up Gallery is bestemd voor creatieve mensen die een goed idee hebben, maar dat niet in een ‘gewone’ galerie kunnen uitvoeren. ,,Niets is hier netjes afgewerkt, de muren en vloer zijn kaal en rauw,” vertelt Van Soest.

,,Dat ‘onaffe’ schept mogelijkheden. Laatst was hier een kapster die een presentatie wil houden met modellen, mode en bijzondere kapsels. En er is een komediant die een plek zoekt voor maandelijkse open-comedy-avonden. Dat soort initiatieven zijn geweldig.”

De galerie heeft een gigantische benedenruimte van 350 vierkante meter. Het is expositieruimte en atelier in één. Er zijn werkplekken beschikbaar voor kunstenaars die in hun eigen studio niet genoeg ruimte hebben voor groot werk. Mensen die de ruimte willen gebruiken kunnen hun plan mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(Dat geldt ook voor mensen die vanuit een andere rol interesse hebben in de stichting).