Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Heftige weken voor The Ultimate Dance Battle

altHILVERSUM - De vijf dansteams in ‘The Ultimate Dance Battle’ zijn tijdens de heftige Dance Camp-weken helemaal klaargestoomd voor een live audience. De eerste liveshow aanstaande zondag brengt dan ook zonder twijfel een hoog ‘wow’-gehalte.

De pressure wordt drukkend voelbaar voor de choreografen Vincent, Michel, Min Hee, Thom en Jaakko, want elk team moet nu maar liefst twee dansroutines maken en foutloos neerzetten, één in hun eigen stijl en één in de stijl van de concurrent. De dansers leren zelfs nog een derde choreografie voor de gezamenlijke, spectaculaire opening van de show.

The heat is absolutely on, want Dan Karaty legt de danslat vanaf nu nog hoger en is keihard - doch rechtvaardig - in zijn oordeel. Voor de choreografen en hun dansers breekt het moment van de waarheid aan, want geen van hen wil vertrekken aan het eind van de avond. Vincent, Michel, Min Hee, Thom en Jaakko geven wekelijks hun uitgesproken mening over de choreografie en performance van elkaar, maar uiteindelijk is het de kijker die bepaalt.

De twee teams met de minste stemmen komen nog één keer tegenover elkaar te staan voor een snoeiharde battle, waarna artistiek leider - en bedenker van het programma - Dan Karaty het eindoordeel velt. Elke week vertrekt één verliezend team naar huis. Na vier liveshows gaat één choreograaf naar huis met die felbegeerde 25.000 euro en krijgt elke danser uit dit winnende team 5000 euro.

Uitzending: RTL 5, ‘The Ultimate Dance Battle’, de liveshows; zondag 15 april, 22 april, 29 april en 6 mei, tussen 20.20 uur en 22.20 uur.