Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Miniexposities voor ... kolossen van billboards

 

altJe rijdt in je auto langs een drukke weg en je oog dwarrelt even opzij. Lieve help... De beelden op het billboard lokken en racen voorbij. Is dat lekker autorijden? Je wilt kijken en toch weer niet. En als je ergens daar in die buurt werkt en je oog steeds weer dat beeldgeweld ontmoet... Nee... Even niet als het kan. Maar dat kan niet. Het is net als iemand die je heel aardig vindt maar die wel constant op je lip zit. (Zoiets van: "Je bent lief hoor maar ga alsjeblieft nu éven weg!")

Tja... De enorm grote billboards die in steden het straatbeeld overheersen worden soms een beetje te veel voor het oog van de toeschouwer die toevallig uit het raam kijkt of daar vlakbij op een bus staat te wachten. Soms zijn de beelden heel mooi maar het gaat erom dat ze er ALTIJD ZIJN...

Al die drukke beelden hebben nu een tegenhanger gevonden door de miniexpo's die grappig klein het straatbeeld gaan opvrolijken. Het gaat daarbij om beelden en foto's die je zomaar ergens in Nederland op straathoeken tegen kunt komen.

Wie zijn diegenen die ons er even fijntjes maar heel creatief er op wijzen dat alle superschermen die ons oog overdonderen niet ALLEEN zaligmakend zijn? Bas Verhoogt vertelt er méér over. Het creatieve brein hierachter is namelijk Jasper Van Der Meij die inzag dat het in deze tijd - voor veel fotografen die mooie dingen maken - heel lastig is hun werk te kunnen promoten en verkopen.

Dat is heel begrijpelijk want iedereen gaat niet direct over tot exposeren in een galerie wat veel werk en kosten met zich meebrengt. Daarom is Jasper Van Der Meij het on-line platform "Werk aan de muur" gestart.

"Daar krijgen zeker 500 fotografen de kans om op de website hun werk makkelijk en kosteloos te kunnen promoten. Je kunt dat ook weer zien in contrast met het werken met het reusachtige Monsterboard als een makkelijk toegankelijke mogelijkheid tot een kansrijke brede doelgroep. Nieuw is dus de aktie met de miniexpo's.

Vanaf 14 april ga je ze op veel plekken tegenkomen. Miniexpo’s, kleine exposities door heel Nederland. Hou je ogen goed open, want je kan ze op elke hoek van de straat tegenkomen. Met de miniexpo’s willen Jasper, Bas en al die andere fotografen mensen verrassen en de straten leuker maker. Tijdens eerdere miniexpo’s hebben zij mensen op hun knieën zien gaan, foto’s zien maken en smakelijk zien lachen. Exact het effect wat zij willen bereiken!

De kleine kunstwerkjes komen uit de collectie van Werk aan de Muur. Hier bieden meer dan 500 beeldmakers hun creatieve werk te koop aan. Samen met deze beeldmakers gaan ze heel Nederland versieren met miniexpo’s.

Leuk om ook een miniexpo op te zetten? Ze maken de straten meer een beetje thuis en ook bijzonder voor iedereen. Meedoen?

Mail daarvoor dan naar Bas van werkaandemuur.nl