Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

Henny Huisman en zijn unieke telefoon

 

altHILVERSUM - Volgende week maandag kan men via de site van het Theater van het Sentiment bieden op unieke stukken, afkomstig van Bekende Nederlanders. Deze items gaan op Koninginnedag bij het Theater van het Sentiment onder de hamer ten bate van Stichting KiKa, Kinderen kankervrij!

 

Op maandag 30 april zal Frits Spits in zijn programma Tijd Voor Twee het startsein geven tot de veiling, dit gebeurt precies om 13:45 uur. Vanaf dat moment is het mogelijk om te bieden! Tijdens het begin van de voorstelling van Theater van het Sentiment, om 20:02 uur, zal bekend worden wat op dat moment de hoogste biedingen zijn. Het is dan nog steeds mogelijk dat bod te verhogen door op elk object opnieuw een hoger bod uit te brengen.

Ook TV-persoonlijkheid Henny Huisman heeft een uniek stuk ingeleverd voor de veiling. ”In de SurpriseShow die vanaf 1988 werd uitgezonden, was er een item om mensen op te bellen live vanuit de studio. Dat deden we elke week met een Surprise Telefoon die er speciaal voor bedacht werd", vertelt Huisman enthousiast.

De presentator vervolgt: "Dit werd de Jacques d’Ancona Phone, nu zie je het nog steeds in allerlei tv programma’s terug komen, een kekke of gekke telefoon. Ik heb hem altijd bewaard omdat mijn band met Jacques spraakmakend was op televisie, ik zou hem ook nooit wegdoen maar voor een goed doel oké."

Henny Huisman, beschermheer van Nederland Positief, besluit: "Het is echt een uniek ding. Leuk als je fan bent van Jacques maar als je hem niet mag misschien nog leuker, zet je hem in het raamkozijn en komen er geen dieven binnen. Kinderen kunnen in het begin angstig zijn over je aanwinst maar eenmaal gewend willen zij graag met de telefoon bellen. Hij is gemaakt door de officiële poppenspeler Aad Peeters die ook Bulletje heeft gemaakt en speelde in de Mini-Playbackshow.”