Podcasts

PodCast 4
PodCast 3
PodCast 2
PodCast 1

RIGHTABOUTNOW Festival totaal onaangepast

altAMSTERDAM - Op dinsdag 15 mei tot en met zaterdag 19 mei begint het vijf-daagse RIGHTABOUTNOW Festival in het MC Theater op het terrien van de Westergasfabriek. MC brengt op het RIGHTABOUTNOW Festival jonge en gevestigde interdisciplinaire kunstenaars uit de grote Westerse steden bij elkaar om zo nieuwe kunstvormen, cross-overs en verhalen te laten zien die de Westerse stedelijke meltingpot voortbrengt.

Alle zalen, studio’s, foyer en restaurant van het MC Theater worden vijf dagen lang overgenomen door ongewone theatermakers, dansers, muzikanten, kunstenaars en dj’s uit binnen- en buitenland. Dit festival gaat namelijk over de onaangepasten, de artiesten die zich niet laten beperken tot één stijl of één hokje, die laveren tussen disciplines.

Artiesten die nergens grenzen zien, niet tussen landen en continenten, niet tussen kunst scenes. Artiesten die net zo makkelijk de hipste scene bedienen, als een klassiek publiek, zoals muzikant Ayanna Witter-Johnson. Of zoals de Indiase-Brit Hetain Patel, die succesvol autonoom kunstenaar was en nu in het theater staat.

Of zoals choreograaf Alida Dors, die als urban dance chick haar plek heeft verovert in de wereld van de moderne dans, en haar eigen stijl heeft ontwikkeld. Icoon voor deze onaangepasten is Nina Simone, de afro-Amerikaanse zangeres die vanaf de jaren zestig koppig bleef strijden om zich door niets en niemand te laten beperken. Niet qua muziek, niet qua gedrag, niet qua politieke overtuiging.